Acties

Gambo
Een Tropenarts in Ethiopië

Het eerste boek van de voorzitter van stichting 50deLuxe Foundation, Werner van der Wolf is nu te koop als e-book op oa Bol.com en Kobo.com

En als paperback te bestellen voor 22,50 euro via 50deluxefoundation@gmail.com. Opbrengsten gaan voor de volle 100% naar het ADAKUN Health Centre

Gambo! Een tropenarts in Ethiopië is het waargebeurde verhaal dat Werner van der Wolf en zijn vrouw in 2016-2017 meemaken. Werner ging werken als enige arts op de gynaecologie en verloskunde in een arm ruraal gebied op de bergflanken van Lephis Forest. Maar na een paar weken raakten zij verwikkeld in een burgeroorlog waarbij de duimschroeven steeds strakker worden aangedraaid. De wegen worden afgesloten, de elektriciteit en de wateraanvoer stopte en het hele ziekenhuis moest noodgedwongen dicht. Toch komen er oorlogsslachtoffers binnen met schotwonden en er worden benen geamputeerd. Al deze gebeurtenissen gebeurden de afgelopen jaren vrijwel maandelijks en hebben het wereldwijde nieuws helaas niet gehaald. In Ethiopië gingen zij op in het systeem en zij hadden moeite om het hoofd boven water te houden.

Dit boek is ook een eerbetoon aan het werk van de Nederlandse tropenartsen (arts internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde) die al jaren deze werkzaamheden doen en ook zullen blijven doen! Onbaatzuchtig!

 

Brouwerij Swanborn

De familie Swanborn willen wij graag in het zonnetje zetten voor hun steun die zij ons project de afgelopen 18 maanden a hebben geboden en nog steeds bieden. Yvonne, Timo en Roderick zijn continu bezig om elke week wat geld op te halen voor onze stichting! Ze zijn zelf ook mee geweest en hebben gezien waar hun eigen opgehaalde geld naartoe gaat!

Op dit moment zijn zij druk bezig met het brouwen van de ‘ Timo Tripple’  en de ‘Witte Werner’!

Twee overheerlijke biertjes die naar geheim recept zijn gebrouwen!

 

 

Sukerbole actie 2019.

Dankzij bakkerij Hallema in Joure kon er ook dit jaar weer een Sukerbole actie worden gehouden. Er werden meer dan 150 broodjes verkocht! Wij willen Bakkerij Hallema weer hartelijk danken voor de hulp! En uiteraard iedereen bedankt voor het kopen van een broodje.

Vastenactie 2019 voor project in Oeganda van start op Camminghaschool in Bunnik.

In het kader van de jaarlijkse Vastenactie heeft de Camminghaschool voor basisonderwijs dit jaar als goed doel onze Stichting gekozen. Na een presentie over het project op 6 maart gaan de ruim 350 kinderen tot aan Pasen allerlei klusjes doen om geld te verdienen.

De kinderen van leerplein 4 hebben de ambitie uitgesproken om zoveel geld in te zamelen dat er een watertank, een zonnepaneel en sinaasappelbomen gekocht kunnen worden.

In de week voor Pasen is bekend hoeveel geld de kinderen verdiend hebben en of het streefbedrag gehaald is.

Na één dag actievoeren zijn de eerste tientjes al binnen.

De kinderen hebben een plan voor een sponsorloop en natuurlijk de heitjes voor een karweitje.

Bent u van plan om op uw school actie te gaan voeren voor het project in Oeganda en wilt u voor de kinderen een presentatie daarover, neem dan contact op met Ineke van Sijl i.vansijl@slimonderwijs.nl

Zij kan kinderen van alle leeftijden warm maken voor het project.

Nieuwsjaarsduik met de Familie H. in Noordwijk!

Iedereen dank om gezamenlijk met ons het ‘warme’ water te trotseren en een donatie te doen voor de bevolking in watersnood in Oeganda!

Collecte van De UrsulaKapel in Nieuwveen

Van november 2017 tot medio februari 2018 heeft de kerkgemeenschap van de UrsulaKapel in Nieuwveen ons heer erg veel positieve energie gegeven!

Bedankt voor de bijdrage!

 


De Presentatie in de OpReisWinkel was een groot succes!

Wil je ook mee naar Oeganda in september 2018! Kom dan naar de volgende voorlichtingsavond. Meld je aan via 50deluxefoundation@gmail.com


Sukerbole Actie 2017

Meer dan 200 suikerbroden verkocht! In totaal meer dan 800 euro voor het Health Centre in Oeganda op gehaald! Bakkerij Hallema bedankt! Iedereen die een broodje heeft gekocht, BEDANKT!

800 euro is in dit geval gelijk aan de kosten van 400 malaria behandelingen!


Bloeddrukmeten bij Driebergse Toerclub 2016

Onze helden Jorine en Pim gaan in juli een week naar Owangai om aldaar een microscoop te brengen en uitleg te geven hoe deze te gebruiken. Deze microscoop kan naast het opsporen van tuberculose ook worden gebruikt voor practica van de middelbare school naast het health centre.

Ook zal er een glucose meter worden aangeschaft en testen voor helicobactor pylori!


KledingVerkoop IJ-hallen 2014

Op 20 september 2014 stonden wij in de IJ-hallen in Amsterdam-noord. Met ontzettend veel kleding. Wij hebben daar geld opgehaald voor ons project in Oeganda. Dank aan iedereen die de kleding aan ons heeft gegeven en dank aan iedereen die bij ons heeft gekocht!
Van de 14 grote vuilniszakken vol met kleding hebben we minstens de helft verkocht. Het restant hebben we aan een kledingrecycle organisatie gegeven.


Sukerbole Actie 2014

Dankzij ‘De Echte Bakker’ Posthuma in Wommels is de suikerbrodenactie een groot succes geworden!
Met de hele groep hebben we iedereen die wij kenden gestalkt met de vraag of zij ‘een suikerbrood voor Oeganda’ wilden kopen! En we hebben meer dan 150 broden verkocht! Bij deze nogmaals iedereen bedankt!


PC-Basisschool De Schakel 2014

De PC Basisschool De Schakel in Leimuiden heeft in het schooljaar 2013-2014 het prachtige bedrag van 1000 euro opgehaald voor ons project! Het hele jaar zijn leraren, kinderen en ouders hiermee bezig geweest. Wij danken ze hartelijk!